Chiptuning

Chiptuning:
Wat is dat eigenlijk en wat brengt dat met zich mee?

De meeste motoren in moderne auto’s worden door een computer (ECU) aangestuurd. Deze regelt continu de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Bij onze chiptuning optimaliseren we de software (binnen alle toleranties) die het motormanagement vormen.

De chips in een ECU zijn geladen met software. Vaak zijn deze software geschreven ver binnen de maximale belasting van de automotor. Die ruimte biedt dus de mogelijkheid de automotor te chiptunen, zonder dat de motor beschadigd raakt.

Met chiptuning stemmen wij die parameters opnieuw, maar dan meer ideaal, op elkaar af. Dit alles resulteert bij motoren met turbo of een andere vorm van laaddrukverhoging van 20 tot 40% prestatieverbetering, dus koppel (trekkracht) en vermogen (topsnelheid). Bij atmosferische motoren is de winst 6 à 8%. Hierdoor kan de auto sneller optrekken en wordt de topsnelheid verhoogd. Bij een onveranderde rijstijl is een brandstofverbruikvermindering realiseerbaar omdat het rendement van de motor wordt verhoogd. Door de chiptuning wordt de benzine of diesel motor levendiger en reageert deze sneller op gaspedaalbewegingen.

IK WIL MIJN AUTO LATEN CHIPTUNEN