Diensten

Diensten Chiptuning Noord

U kunt bij ons niet alleen terecht voor chiptuning, tegenwoordig zijn er veel meer technieken in een ECU van een auto te vinden.

Hieronder ziet u de overige diensten die wij aanbieden. Klik op één van de onderdelen om meer informatie te verkrijgen.

VRAGEN? NEEM GERUST CONTACT OP

vermogensmeting

Is uw auto bij een andere tuner voorzien van een optimalisatie? Kom gerust langs om het vermogen te laten testen. Zowel 2 als 4 wiel aangedrven auto's.

chiptuning

Voor betere prestaties en meer comfort kunt u uw auto laten optimaliseren bij ons.

egr

De EGR klep zorgt voor veel problemen. Deze kunnen wij dusdanig aanpassen in de software dat deze klep niet meer nodg is en hiermee kan u veel kosten besparen.
glazen-chiptuning

Roetfilter verwijderen

Waarom een roetfilter?

Een roetfilter wordt enkel toegepast op de dieselmotoren. Het heeft als doel de uitlaatgassen door te laten, en de roetdeeltjes op te vangen. Dit is natuurlijk goed voor het milieu maar geeft zeker ook nadelen aan de motor.

Hoe werkt een roetfilter?

Roetdeeltjes worden tijdelijk opgeslagen in de roetfilter. Gemiddeld om de 600 km gebeurt een regeneratie omdat de filter verzadigd is. Tijdens de regeneratie worden de roetdeeltjes bij een hoge temperatuur verbrand. Om dit te laten lukken, moet de temperatuur tijdelijk verhoogd worden tot zo’n 550 °C. Om deze temperatuur te bereiken dient er een grote hoeveelheid diesel in het roetfilter gespoten te worden. U kunt zich voorstellen dat dit een negatieve invloed heeft op het brandstof verbruik. Regeneratie is dus de vernietiging van opgeslagen roetdeeltjes bij een extreem hoge temperatuur. Doorgaans vindt een regeneratie automatisch plaats tijdens een langere trip op de autosnelweg.

Oplossing

Door het uitschakelen van de werking van het roetfilter wordt er niet meer geregenereerd en hierdoor bespaart u brandstof. Tevens bent u verlost van eventuele problemen met het filter. Wij kunnen zowel voor de software als voor het leeghalen van het filter zorgen.

Warme start probleem

Er is bij een groot deel van de VAG groep een probleem met de warme start van diesel motoren. Ook dit kunnen wij voor uw aanpassen. Dit komt zowel voor bij de 1.9 TDI als de 2.0 TDI.


Startblokkering

Startblokkering is een goed uitgevonden systeem. Alleen bij wat oudere auto’s gaan er ECU’s stuk en is het niet meer de investering waard om een nieuwe te kopen. Wij kunnen een gebruikte ECU voor uw startblokkering vrij maken zodat u voor niet al te veel kosten weer kunt rijden.


Airbagherstel

Ook zijn we gespecialeerd in het resetten van storingen in de airbag computer. Het gaat hierbij in de meeste gevallen om een ‘crash data’. Hiervoor verwijzen wij u door naar Airbagherstel.nl