Roetfilter diesel (DPF)

Alleen dieselmotoren hebben een roetfilter. Nieuwe dieselvoertuigen hebben deze om aan de milieueisen te kunnen voldoen. Een roetfilter gaat namelijk de uitstoot van fijnstof tegen. In onze werkplaats kunnen wij allerlei problemen met roetfilters in dieselmotoren verhelpen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Het doel van een roetfilter is het doorlaten van uitlaatgassen en hierbij de roetdeeltjes op te vangen. Dit is goed voor het milieu, maar is voor de motor nadelig. Wij kunnen de werking van het roetfilter uitschakelen, waardoor er niet meer wordt geregenereerd. U bespaart hierdoor brandstof.

Roetfilter diesel verwijderen soms mogelijk
Voor 2011 was het voor fabrikanten niet verplicht om een roetfilter te plaatsen. Soms is dit uit milieuoogpunt toch gedaan. Onder bepaalde voorwaarden mag bij deze voertuigen het geplaatste roetfilter worden verwijderd. U dient dit wel door te geven aan de RDW.

De situatie bij een Apk-keuring na mei 2018
Vanaf mei 2018 is er bij de Apk controle op de aanwezigheid van een roetfilter. Heeft uw voertuig deze niet meer? Dan wordt uw voertuig per mei 2018 hier op afgekeurd. Dit geldt dus voor voertuigen na het bouwjaar 2011.

De roetfilter van dieselmotoren uitschakelen of verwijderen in Noord Nederland
Bij ons kunt u terecht voor het uitschakelen of verwijderen van een roetfilter in een diesel. Wij helpen hier vooral klanten mee uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Maar ook klanten uit de rest van het land vinden steeds meer hun weg naar onze uitgebreide dienstverlening.

Bel ons!