Veelgestelde vragen

Klik op een vraag om de antwoorden te bekijken.
1Is het chiptunen veilig voor mijn auto?
De meeste auto’s zijn vanuit de fabriek geleverd met motormanagement software die ver binnen de maximale belasting van de motor vallen. Dit biedt ruimte om de software te optimaliseren zonder daarmee de motor te beschadigen.
2Hoelang duurt het chiptunen van mijn auto?
Het chiptunen van je auto duurt doorgaans 3 – 4 uren. De exacte duur van het chiptunen van je auto hangt van meerdere factoren af. Denk hierbij aan het merk en model, de staat van je motor en je wensen. Wil je weten hoelang het chiptunen van jouw auto duurt? Neem dan even telefonisch contact op of stuur ons een mail.
3Kan mijn auto gechiptuned worden?
Bijna elke moderne auto heeft een ECU (Electronic Control Unit), deze is cruciaal voor het functioneren van je auto. De ECU is verantwoordelijk voor de juiste ontsteking en brandstof verhoudingen. Wij kunnen de ECU software optimaliseren voor meer vermogen of brandstofbesparing.
4Zijn er nadelen aan het chip tunen van mijn auto?
Nee, onze chiptuning-software werkt nog steeds binnen de toleranties van je motor en is dus niet schadelijk voor je motor.
5Wat betekent stage 1, stage 2 en stage 3 tuning?
Het komt uiteraard voor dat een stage 1 tuning niet voldoende is. In plaats daarvan zou je dan kunnen kiezen voor stage 2. Het verschil? Naast het aanpassen van de software zal er ook hardwarematig het één en ander aangepast moeten worden. In de meeste gevallen gaat dit om het aanbrengen van een performance in- en uitlaatsysteem en/of intercooler. Stage 1 en/of 2 nog steeds niet genoeg? Dan is er nog stage 3 voor de echte snelheidsliefhebbers. Hierbij worden dezelfde werkzaamheden verricht als stage 1 en 2, echter met nog wat andere hardwarematige aanpassingen. Denk hierbij aan een grotere turbo, injectors en/of verstuivers.
6Is er een leenauto beschikbaar?
Wij hebben de beschikking over drie leenauto's. Het gebruik hiervan is gratis. Echter ben je zelf verantwoordelijk voor de brandstof. De regels voor het gebruik van een leenauto hangen in de auto's zelf.
7Wat zijn de betalingsmogelijkheden?
Bij ons is het mogelijk om de rekening te voldoen per pin of per contanten. Achteraf betalen is helaas niet mogelijk.
8Is het uitschakelen van AdBlue schadelijk voor mijn auto?
Nee, AdBlue uitschakeling is niet schadelijk voor je motor.
9Is het uitschakelen van EGR schadelijk voor mijn auto?
Nee, net als het uitschakelen van AdBlue is ook het uitschakelen van de EGR niet schadelijk voor je motor.
10Is het uitschakelen van het roetfilter schadelijk voor mijn auto?
Nee, net als het uitschakelen van AdBlue en de EGR is het uitschakelen van je roetfilter niet schadelijk voor je auto.
11Heeft het uitschakelen van de EGR-klep invloed op de APK?
Nee.
12Zijn er fysieke aanpassingen nodig aan de EGR-klep?
In de meeste gevallen niet, soms staat de EGR-klep half open en dan start de motor moeilijk of soms zelfs helemaal niet. Ook kan het turbodruk verliezen als de EGR-klep open staat (lekt). Wij kunnen door middel van een afdekplaat de EGR-klep permanent afsluiten waardoor je deze problemen dus kunt voorkomen. Voor het fysiek dichtmaken van de EGR-klep rekenen wij een meerprijs, de exacte meerprijs is afhankelijk van het type auto. Voor een exacte prijs kun je contact met ons opnemen.
13Heeft het uitschakelen van het roetfilter invloed op de APK?
Het kan van invloed zijn inderdaad. Het is toegestaan om het door de fabrikant geplaatste roetfilter te verwijderen. Hiervoor is een fysieke en softwarematige aanpassing nodig. Je dient dit zelf door te geven aan het RDW. De voorwaarden zijn te lezen op de website van het RDW.

Chiptuningnoord is niet aansprakelijk voor eventuele afkeur tijdens de APK. Je dient zelf ten alle tijde te checken of jouw voertuig aan de voorwaarden van het RDW voldoet.

Chiptuningnoord is niet verantwoordelijk voor het doorgeven van het verwijderen van het roetfilter aan de RDW.
14Heeft het uitschakelen van het AdBlue systeem invloed op de APK?
Nee, doordat we het AdBlue systeem op de juiste manier uitschakelen heeft dit geen invloed op de APK.
15Hoe zit het precies met garantie?
Motorfabrieksgarantie wordt niet overgenomen na het chiptunen van je auto. Echter, op onze software en daarbij behorende werkzaamheden zit 5 jaar garantie.
16Kan het chiptunen van mijn auto ongedaan gemaakt worden?
Ja, dit is mogelijk. Wij bewaren van elke wagen die hier komt de originele software.
17Ik heb een leaseauto. Mag ik deze chiptunen?
Dit zal je met de leasemaatschappij moeten overleggen. Vaak geven zij wel toestemming met de voorwaarde dat de auto origineel wordt teruggebracht bij beëindiging van het leasecontract.
Bel ons!